Saturday, May 23, 2009

one drop cukup ker?

pada satu malam,iaitu mlm 2 hari lepas,aku n family xcept king of da family( turn ayah pulak jaga rumah memalam) pegi la ke ANEKA~ mau beli barang2 dapur/aku nak cuci mata ja....pastu beli la bebarang..abes!
pastu jln la sumer ahli family aku dgn terhuyung hayang keluar dr aneka coz abang memarking keta kat luar,dah la jauh,x de tempat parking! basement dia taknak coz memerlukan ongkos...ntah seringgit bapa ntah !isy......kedekut jugak!.aku pon berjalan laju,selaju y mungkin ni,sbb nak pegi beli manik koran(nak jahit kat baju kurung ).Takut kedai tutup pulak! malas dah nak dtg lain kali...alang-alang tu kan...
dari jauh aku usha keta y berwarna biru itu.no plate sama,tempat parking pon sama,tapi x ada org! aik...mana semua org ni? ayooo...aku keseorangn jenjalan kat belakang coz asyik usha org! dah la handfon tak bawak! alamak...
aku toleh ke kanan,rupa-rupanya mereka masih ada...hehe..masuk kedai makeup/saloon kot,ntah la! aku pon masuk...tgok2 mak tgh berunding nak beli set pencuci mukanya...aku dongak kepala,nampak onedropperfume kat rak paling atas! sambil bisik kat Ain( adik perempuan sy) nanti bajet last akak nanak beli perfume tu la,skrg x cukup bajet.Tanpa aku sedar abg perasan!hari tu kan dia x sempat nak belikan... Dia tanya nanak ka? mesti akak nanak........hehe

abg:wangi ka?
amalia: ntah,wangi la kot...( muka blurrr)
abg: ambek la,abg belanja!
amalia: wokeh! set......(muka happy x terkata)

aku pon mencapai kotak y kaler pink! ntah la wangi ke tak......
tanya akak tu y mana wangi?dia pon tatau...ish3..sedih
pastu dia cakap pulak purple n hijau kot dik...abg buka kotak purple n dia cakap ok la...
aku pon amek la kaler purple,abg buka wallet bayar! harapan aku adalah aku dpt duit balance tu coz abg dah jln keluar!
sekali abg cakap, aik......mana balance? wakakakaka..............padan muka amalia!





sekali aku pakai besa ja....cuma best sbb barang free...hehe
=)

4 comments:

shakina bt ghariff said...

onedrop perfume ni famous. kenapa ah? tak faham

Ct Dbentoo said...

1 drop mana cukup
tipu gilaa.
hahahah

A.M.A.L.I.A said...

kna boh 10 drop baru cukup!
kan dbento?
klu ank 20 drop kot..
xP
wakakakakkaka

Ct Dbentoo said...

haha.
kojaq hg ni.
sekeh idong bwu tau.