Friday, October 7, 2011

Bumi Maulana Al- Maudidi



Assalamualaikum semua- semua...

Alhamdulilllah, akhirnya sempat jugak saya post entry baru

Hehehe, lamanya tak pernah buka blog


J

Apa lagi nak post entry baru, lagi la tak pernah...

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah

Akhirnya sekarang saya sudah menjejakkan kaki ke bumi bertuah ini- bumi maulana Al- maudidi

Rupa- rupanya inilah tempat terbaik yang Allah letakkan dan janjikan buat saya

...


Sapa cakap India tak best?

Tak ada barangan branded- branded?

Tak ada tempat yang best, tak ada snow?

Kalau nak main snow bole pegi Kashmir...

Kalau nak rasai kecantikanTaj Mahal bole pegi Agra...

kalau nak barangan branded- branded dan best sikit bole pegi Bangalore, siap bole jumpak artis bollywood lg tau...

hihihi

India ni negara yang besar, populasi pon yg kedua t’tinggi dia dunia ...

Kalau dekat pekan tempat saya tinggal ni, alhamdulillah tak la busy sgt mcm Mumbai dgn Bangalore

Makanan halal pon senang dpt

Baju pon murah- murah. Hehe*asyik pegi beli baju ja..*

Saya beli keperluan saja sbnarnya, sbb nak berjimat

Lagipon awal- awal ni perlukan byk duit

Kewangan pon x stabil lagi...

Almaklumla baru nak mula hidup berdikari. Nak belajar hidup sendiri

Kalau dulu tinggal kat hostel pon berdikari jgk, cumanya sekarang lebih berdikari sikit. hehe

Cuaca dia pon sejuk, ala-ala cameron highland

Okay la tak sejuk dgt, sbb sy mmg tak tahan sejuk!

Kalau bangun pagi- pagi, ada kabus. Tebal jugak...

Sunrise kat sini sgt cantik...

Sunset lagi la, Subhanallah cantik sangat- sangat...

Subhanallah. Subhanallah. Subhanalllah

Allah telah meletakkan saya di tempat yg InsyaAllah menanti pelbagai hikmah dan tarbiyyah

“ Ya Allah, permudahkanlah Ya Allah.....”


Kalau dulu asyik tertanya- tanya

“kat mana la agaknya Allah nak tempatkan aku...”

“ Bole ke aku fly ni, placement pon x dpt lg...”


Kalau dulu asyik pening fikir, penat sebab susah hati

Sekarang ni pon penat jugak. Penat ni takkan pernah berhenti sebab Allah dah berfirman:

“ Sungguh, Kami telah menciptakan manusia berada dalam susah paya

h...”( Al Balad, 90: 4)

Jalan ini masih jauh...

saya perlu kuat sebab Allah takkan pernah meninggalkan saya!

Cuma saya yang seringkali leka, lupa dan tak sedar telah meletakkan Allah di belakang..

Sepatutnya Allah menjadi tangan, kaki, pendengaran, penglihatan dan hati nurani kita

J

Moga Allah redha

cantik kan??

2 comments:

adilah said...

subhanallah ukhti...

kalau boleh remove ya word verification ni

A.M.A.L.I.A said...

dilah, word verification tu apa??